Rosacea en couperose

Rosacea en couperose

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk rood als een roos. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor.

Rosacea is niet te genezen, maar is in de beginstadia met de juiste behandelingen en thuisverzorging heel goed onder controle te krijgen. Door middel van Peelings wordt de ontsteking geremd en de weerstand en doorbloeding van de huid verbeterd. Behandelingen in de salon bepalen 50% van het resultaat, de andere 50% wordt bepaald door de thuisverzorging.

Ook een verkeerde huidverzorgingsroutine kan rosacea veroorzaken en/of verergeren. Heb jij steeds ontstekingen op je gezicht en wil weten of dit rosacea is en hoe je het moet behandelen? Maak dan nu een afspraak. Tijdens een eerste afspraak doe ik een intake, en kan er een behandelplan worden gemaakt zodat je na een aantal maanden een duidelijke verbetering zal zien.

Couperose zijn verwijde haarvaatjes waardoor een permanente rode blos ontstaat. Couperose kan je niet wegsmeren met cremes. Wel zijn er stoffen die de huid tot rust brengen en de roodheid minder laten opvallen. Ook bestaat de mogelijkheid de roodheid te camoufleren met een groen getinte creme. Dit groene tintje egaliseert de roodheid. Dermalogica heeft hier een aantal uitstekende producten voor.

Geeft het camoufleren en verzorgen onvoldoende resultaat voor je, dan kunnen de vaatjes worden behandeld met laserapparatuur.