Microdermbrasie is een intensieve mechanische peeling die we onder andere toepassen voor het verwijderen van huidonregelmatigheden zoals, acné littekens, vergrote poriën, verouderde huid, fijne lijntjes, comedonen en striemen. Daarbij helpt de behandeling uw huid gezond en in goede conditie te houden.

Na de microdermabrasie behandeling ziet u direct resultaat. Uw huid voelt glad en zacht aan en krijgt een frisse uitstraling. Afhankelijk van de diepte van de behandeling en het huidtype kan de huid na de behandeling kortstondig wat gevoeliger en strakker aanvoelen of lichte roodheid vertonen.

Bij een microdermabrasie peeling wordt met speciale apparatuur een fijne straal aluminiumoxide microkristallen langs de huid gezogen. Zeer nauwkeurig wordt een dun laagje dode en beschadigde huidcellen verwijderd. De huid wordt hierdoor aangezet om versneld nieuwe huidcellen aan te maken en gaat zich van binnenuit vernieuwen. De combinatie van het vacuüm en de peeling zorgt daarbij voor het stimuleren van de bloedtoevoer (micro circulatie).

Hierdoor worden nutriënten die de huid nodig heeft beter uitgewisseld. Tevens worden door microdermabrasie de fibroblasten gestimuleerd die nodig zijn voor de productie van collageen en elastine in de dieperliggende huidlagen. Dit natuurlijke proces van celregeneratie zorgt voor een egalere huid die zacht en soepel aanvoelt.

Microdermabrasie is een milde behandeling en toepasbaar voor alle huidsoorten en kleuren. Het is geschikt voor alle leeftijden en biedt goede resultaten bij een droge, ruwe futloze huid.

Ook de wat rijpere huid, vaak met met fijne lijntjes en rimpeltjes, kan goed worden behandeld. Heeft u een vette huid of vergrote en/of verstopte poriën ? Andere veel voorkomende toepassingen staan hieronder wat uitgebreider omschreven.

In alle gevallen en afhankelijk van de indicatie en de ernst van het huidprobleem kunnen meerdere opeenvolgende microdermabrasie behandelingen noodzakelijk zijn. Tussen de behandelingen zit meestal een interval van twee weken. Na de eerste behandeling zijn de resultaten goed zichtbaar.

Bepaalde indicaties die met behulp van microdermabrasie kunnen worden behandeld komen bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding

Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.